Adrenalin park Plitvice nalazi se u Selištu Drežničkom, u samom kanjonu rijeke Korane a udaljen je 25 km od Pansiona Park.

Postiže se brzina do 70 km na sat, vrlo zanimljiv i atraktivan pogled na kanjon i let iznad same rijeke Korane. Za spuštanje je potrebno imati adekvatnu odjeću i obuću, tj. odjeću i obuću za boravak u prirodi (cipele, tenisice, hlače).

 

Osim najčeščeg, polusatnog razgledavanja Rastoka, več u centru Slunja možete poči u šetnju koja je zapravo stapanje povjesti i poezije. Potrajat če oko sat vremena, a može i više, ovisno o raspoloženju. Krenete li prema Rastokama, preko Trga Zrinskih i Frankopana proči čete pokraj Crkve Sv.Trojstva prema rijeci Slunjčici. čim se počnete spuštati, ugledati čete spomen-ploču mačevaocu Milanu Neraliču, ročenom Slunjaninu, prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje u Parizu 1900.godine.

Nekoliko minuta poslije put če vas uz rijeku Slunjčicu povesti prema Starom radu Slunju u kojem su stolječima stolovali Frankopani, a kasnije Zrinski. Još nekoliko stotina koraka dalje ugledati čete bivši Napoleonov magazin. Ovisno o kondiciji i volji, možete nastaviti kroz šumu Jelvik sve do Korane i njezinom se lijevom obalom vratiti do Rastoka te pogledati taj roj slapova zbog kojih Rastoke zovu malim Plitvicama.

   

    

          

    

    

    

 

 

Posjetite muzej najstarijeg umjetnika- prirode i pogledajte djelo koje je nastajalo milijunima godina. Upoznajte način na koji nam je voda strpljivim radom podarila ovaj biser podzemlja. Osjetite trenutak vječnosti dok prolazite kroz dvorane i hodnike Gornje Baraćeve špilje od samog ulaza i Dvorane guano, kroz Dvoranu slonovih nogu, prepunu sigastih struktura (stalagmita i stalaktita) i do desetak metara visokih stupova (stalagnata). Bacite pogled u Zmajevo ždrijelo i Dvoranu izgubljenih duša, koje u sebi kriju dio daleke prošlosti te iskusite ljepotu apsolutne tame. Provedite 40 minuta u ugodnoj šetnji i pogledajte ovaj biser uz pratnju vodiča koji će Vam na zanimljiv i lako shvatljiv način približiti svijet podzemlja te Vas upoznati sa dugom povijesti ove špilje koja je i uz posebnu rasvjetu (led diode) zadržala svu svoju mističnost. Dvorane i kanali su velebni i lako prohodni za sve kategorije posjetitelja od najmlađih do najstarijih.

Baraćeve špilje udaljene su 27 km od Pansiona Park.

Više informacija na: 

Baraćeve špilje: http://www.baraceve-spilje.hr/

Ogulin je od Slunja udaljen 50 km a u posljednje vrijeme sve je poznatiji kao Zavičaj bajke zbog poznate književnice Ivane Brlić Mažuranić koja je rođena u tom gradu. Posjetiteljima se, osim Centra za posjetitelje „Ivanina kuća bajki“, preporuča posjetiti Jezero Sabljake, Đulin ponor ili planinu Klek. Više informacija o ponudi Ogulina možete dobiti na sljedećem linku /ili na stranicama TZ grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina: http://www.tz-grada-ogulina.hr

Planinarsko društvo "Melnica" osnovano je 12.studenog 2013.godine, te broji oko  50 članova. Djeluju na području grada Slunja i okolice. Članovi su vrlo aktivni; uz redovne izlete uređuju šetnice, te grade vidikovce na šetnicama. Možete se učlaniti u društvo, te aktivno provesti svoj odmor u Slunju.

Upišite promo kod 123456 za 10% popusta prilikom rezervacije sa internet stranice 

 
Pansion Park Slunj 

Aktivni odmor

Baraćeve špilje

Rafting

Jahanje

Kupanje

Šetnja

Rastoke

Slunj

Plitvice

Idi na vrh